Понеділок, 29.04.2024, 04:48                                                      Ви зайшли як: Гість , Група: Гості

FreeWEB

Пошук
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Міні-чат
200
Дані про Вас
Ваш IP: 18.223.21.5

Ваш браузер:

Перевірка швидкості вашого інтернет з'єднання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Якому Файлообміннику Ви віддаєте перевагу ???
Всього відповідей: 16
Рекомендуємо
www.i.ua
www.vkontakte.ru
www.ua.2onlinetv.com
www.uk.wikipedia.org
Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Dell
10:18
Dell
Нетбук Dell Inspiron Mini 9
April 12, 2009


Напевно, ні для кого не секрет, що вже якийсь час Dell працює над створенням лінійки нетбуков - недорогих, мініатюрних, переносних комп'ютерів, які сталі популярні після появи Eee PC від Asus .
Комп'ютер позбавлений таких архаїзмів, як застарілий процесор, малоємкий вінчестер, незручний тачпад. І хоча модель Inspiron Mini 9 не відрізняється якимись видатними характеристиками, проте, її можна назвати гідним представником сімейства нетбуков.

В Inspiron Mini 9 використовуються що приблизно ті ж комплектують, що і в інших сучасних нетбуках, наприклад в Eee PC 901 і Acer Aspire One (всі вони побудовані на базі процесора Intel Atom), але за традицією, у відмінності від конкурентів, Dell пропонує покупцям вибір з декількох конфігурацій.

Наш тестовий екземпляр був оснащений 1 ГБ оперативної пам'яті, твердотільним накопичувачем місткістю 16 ГБ і операційною системою Windows XP. У такій конфігурації нетбук коштує близько 500 доларів США, і його можна було б назвати практично ідеальним нетбуком, коли б не відсутність можливості збільшення місткості жорсткого диска - 16 Гб - межа для даного пристрою.

Ціни на Inspiron Mini 9 стартуватимуть від 350 доларів США, але в даній модифікації об'єм жорсткого диска зменшений до 4 або 8 ГБ, оперативна пам'ять - до 512 Мб, встановлена веб-камера з меншим дозволом, а як операційна система використовується Ubuntu Linux.
За невелику доплату, покупець отримає адаптер Bluetooth (за допомогою якого можна буде підключити мобільний телефон і використовувати його як EDGE/GSM модем), в тестованій модифікації Inspiron Mini 9 функція Bluetooth - відсутня. Цікава примітка: у Inspiron Mini 9 , встановлена не активна GSM антена.
Згідно заявам Dell , найближчим часом оповістить мобільний оператор, який здійснюватиме підтримку даної опції, природно наші читачі повинні розуміти, що українських провайдерів мобільного зв'язку, це навряд чи торкнеться.

Тип
Нетбук
Процесор
IntelAtom 1.6ГГц
Оперативна пам'ять
1024MБ DDR2 SDRAM 533MГц
Жорсткий диск
16ГБ SSD
Чіпсет
Intel GMA 950
Відеокарта
Intel 945 Express (інтегрована)
Операційна система
Windows XP Home Edition SP2
Габарити (ширина х висота)
23,1 х 17,26 см
Товщина
3,17 - 2,79см
Діагональ дисплея
8,9 дюймів
Вага
1.03 кг

Зовні дизайн Mini 9 схожий на дизайн Asus Eee PC 900-ій серії, хоча він небагато тонший: біля 3-х см в тильній частині, стаючи ще тоншим до переднього краю. Наш екземпляр був з глянсовим чорним покриттям, на якому відмінно були помітні відбитки пальців.
До замовлення так само доступний і білий варіант Dell Mini 9 . Забавно, але на більшості знімків, що просочилися в Інтернет, - зображений нетбук червоного кольору.

Головна складність, з якою стикаються виробники нетбуков , - розміщення в обмеженому просторі клавіатури як можна більшого розміру, і творці Mini 9 справилися з цим достатньо непогано. Буквені клавіші виявилися небагато більшими, ніж в Eee PC 900 -ої серії, функціональні ж клавіші (Tab, Caps Lock і т.
д.) - меншими. Функції F1 - F10 тепер покладені на клавіші від A до L. З одного боку, це цікаве рішення - виділити велику площу клавіатури для буквених клавіш, але з іншого боку, переходити по інтернет-сторінках за допомогою клавіші Tab дещо незручно.

Inspiron Mini 9 має 8,9-дюймовий дисплей з дозволом 1024x600 крапок, веб-камеру над ним і двоє декоративних грат, за якими розташовані невеликі динаміки. Дозволу екрану цілком достатньо для проглядання веб-сторінок і роботи з офісними додатками.
Ми вважаємо, що 9 дюймів - це ідеальний розмір для нетбуков, на відміну від моделей з 7-ми і 10-ти дюймовими дисплеями.

Dell Inspiron Mini 9
Стандарт для нетбуков даного типу
Відео
VGA-out
VGA-out
Аудіо
Стерео динаміки, наушники/микрофон з jack-роз'ємом
Наушники/микрофон з jack-роз'ємом
Передача даних
3 USB2.0, SD картрідер
2 USB2.0, SD картрідер
Слоти розширення
Немає
Немає
Мережа
Ethernet,802.11 b/g Wi-Fi, опционально Bluetooth
Модем,Ethernet, 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth
Оптичний привід
Немає
Немає

Dell Inspiron Mini 9 обладнано трьома USB-портами, роз'ємами для навушників і мікрофону, виходом VGA, адаптером для карт пам'яті SD і портом Ethernet, що є стандартним набором інтерфейсів для нетбуков.
Інтегрований Bluetooth адаптер обійдеться в додаткові 20-30 доларів, і як вже повідомлялося, в недалекому майбутньому може бути з'явиться можливість роботи з мобільними мережами.

Рівень продуктивності процесора Intel Atom N270 1,6 Ггц, який спеціально розроблений для мобільних платформ, не порівнянний навіть з молодшими моделями процесорів Core 2 Duo.
Проте, в тесті на продуктивність iTunes модель Inspiron Mini 9 видала приблизно рівні результати з Asus Eee PC 901 і MSI Wind .

Практичні тести показали, що Mini 9 ідеально підходить для роботи з Інтернетом і електронною поштою, для відтворення музичних файлів (вбудовані динаміки виявилися на подив гучними, хоча басів і не хапало).
Поєднання процесора Intel Atom, 1 ГБ оперативної пам'яті і Windows XP, яке можна знайти практично в кожному сучасному нетбуке, добре підходить для виконання повсякденних завдань, якщо тільки Ви не пред'являєте високих вимог до продуктивності системи, і Вам не заважають рідкісні затримки в роботі при одночасному запуску декількох додатків.

При відтворенні відео Dell Inspiron Mini 9 пропрацював 3 години 21 хвилину на стандартному 4-х секційному акумуляторі. Це набагато перевершує показники Acer Aspire One і MSI Wind і поступається лише Asus Eee PC 901 який має 6-ти секційну батарею.
Переглядів: 2385 | Додав: Nostradamus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]